Diensten

Iedere klant is uniek en verdiend een oplossing op maat.
Van strategie tot creatie tot implementatie.

Branding Strategy

Dankzij onze ervaring en inzichten in vrijwel iedere industrie kunnen wij in korte tijd praktische strategie formuleren en effectieve portefeuilles te bouwen.

In een project ontwikkelen we verschillende scenario's voor een concrete discussie. Daarbij houden we rekening met de volledige context:  de strategie, de zakelijke doelstellingen, de marktdynamiek, het concurrentieveld, de doelgroep, de merkportfolio en meer. Samen creëren we zo een holistische oplossing die optimaal de business, de roadmap, de communicatie en navigatie ondersteund.

Het universele doel: maximale effectiviteit van de merkinvesteringen en lange termijn waarde creatie.

Brand Naming

In een interactief proces onderzoeken we alle relevante naamgevingsroutes voor de case. Een bedrijfsnaam of een productnaam, het gaat er om dat we inzicht krijgen wat het beste werkt.

De naamkandidaten worden ontwikkeld door een divers internationaal creatief team, dat deze aan de hand van de feedback stap voor stap verder aanscherpt. Op deze wijze creëren we samen een sterke oplossing. Één die je business vooruithelpt, voldoet aan alle gestelde voorwaarden, met draagvlak bij alle stakeholders. De basis van een sterk merk.

De uiteindelijke naam zegt meestal wie je bent, niet zozeer wat je doet. Het is je meest lange termijn marketing tool - een strategische beslissing.

Pharma Naming

Skriptor Zigila staat erom bekend alle aspecten van de farmaceutische industrie echt te begrijpen. De weg naar een pharma merk is lang en complex. Van de juridische en regulatory voorwaarden, tot de taalkundige aspecten en doelgroepherkenning, tot het veiligheidsonderzoek. Elke stap moet naadloos worden geïntegreerd. Dankzij 40 jaar intensieve samenwerking met marktleiders begrijpen we dit proces als geen ander.

De toegepaste creativiteit van ons brede en diverse internationale team, in combinatie met het branche-inzicht van onze experts, zorgt voor een soepel proces en creëert een sterk merkplatform voor uw product, goedgekeurd door de regelgevende instanties.


Taalonderzoek

Ongewenste betekenissen, associaties of connotaties kunnen het succes en de levensduur van je merk beperken. Laat ons internationale netwerk van zelf opgeleide lokale linguïsten de favoriete naamkandidaten screenen en beoordelen. Je kunt kiezen tussen twee soorten taalkundig onderzoek in meer dan 60 talen:

• Taalkundige Evaluatie voor een meer diepgaande screening van één of twee kandidaten

• Taalkundige Review voor een disaster check bij een langere lijst van kandidaten


Juridisch onderzoek

De vrijheid van handelen en economische waarde zijn gekoppeld aan je merkregistratie. Vaak de laatste stap in een naamgevingsproject.

Ga er nooit zomaar van uit dat een naam vrij te gebruiken is. Ook niet na een Google-search of als de domeinnaam beschikbaar blijkt. Als je inbreuk maakt op bestaande trademarks kan dat een flinke streep door de rekening zijn. Buitengewoon vervelend en dikwijls kostbaar.

Om dit te voorkomen integreren we een eerste juridische screening in een vroeg stadium in het naamgevingsproces, waarmee we directe problemen er uit filteren.

Voor het uiteindelijke diepgaande juridische onderzoek van de short list en advies over de resultaten, werken wij nauw samen met de gespecialiseerde merkenbureaus. Onze eigen partners of die van de opdrachtgever.


Implementatie

De nieuwe naam, merkarchitectuur of portefeuillestrategie komen tot leven door effectieve executie. Met heldere richtlijnen en concreet advies zorgen we dat de oplossingen op de beoogde wijze worden toegepast. Voor grotere internationale portfolio's bieden we ook permanente strategische en creatieve ondersteuning, onder andere in de vorm van een Naming Desk.

Voor de visuele en digitale branding werken we samen met Internationale specialisten waar we goede ervaringen mee hebben. Indien gewenst kunnen we alles ook geïntegreerd aanbieden of een selectie maken van passende partners voor je project.

Search for something