June 16, 2022

NIEUWS: NAAMGEVINGSBUREAU ZIGILA FUSEERT MET HET ZWEEDSE SKRIPTOR

Skriptor Zigila: the No.1 European Naming Agency

NAAMGEVINGSBUREAU ZIGILA FUSEERT MET HET ZWEEDSE SKRIPTOR

Het Nederlandse naamgevingsbureau Zigila fuseert met het Zweedse bedrijf Skriptor. Zigila bedacht onder andere de namen iDEAL, NRC Next en Ziggo en werkt voor klanten als Heineken, ING en Philips. Skriptor is marktleider in Scandinavië en een bekende speler op de farmaceutische markt met klanten als Roche, Bayer en Novartis. Het fusiebedrijf gaat onder de naam Skriptor Zigila verder en wil de Europese markt veroveren met een ijzersterk internationaal team.

De hoge snelheid van innovaties in het digitale tijdperk zorgt voor nieuwe uitdagingen op het gebied van naamgeving, zowel voor start-ups als voor grote corporates. Het wordt steeds complexer om onderscheidende en effectieve merknamen te vinden.

Joachim ter Haar, managing partner bij Skriptor Zigila: “De fusie creëert een internationaal bureau met de expertise en capaciteit om alle soorten naamgevingsvraagstukken op te lossen. Zigila en Skriptor hebben beide een ijzersterke track record en een stevig portfolio met complementaire specialisaties. Skriptor is sterk binnen de farmaceutische industrie, een complexe en specialistische sector. Zigila is toonaangevend op het gebied van branding- en portfoliostrategie. We delen dezelfde waarden, passie en ambitie waardoor deze fusie een natuurlijke volgende stap is. Met locaties in Amsterdam en Stockholm breiden we onze capaciteit en expertise fors uit, zodat we huidige en nieuwe klanten nog beter kunnen bedienen.”

De twee bureaus hebben al sinds oktober 2016 een intensieve partnership en werken sindsdien succesvol samen voor klanten als Philips Lighting, Boehringer Ingelheim en LS Retail. Voor elke opdracht wordt een specifiek internationaal team van ervaren consultants, creatieven en onderzoekers samengesteld dat zich stort op naamgeving, brandingstrategie, linguïstisch onderzoek en merkimplementatie. Skriptor Zigila wordt met de fusie een belangrijke internationale speler en blijft ook lokaal actief.

Over Skriptor Zigila Skriptor

Zigila is het resultaat van een fusie tussen twee Europese succesverhalen: Skriptor, leidend in Scandinavië, en Zigila, een Nederlands naamgevingsbureau met een vergelijkbare positie in de Benelux. Skriptor Zigila heeft momenteel twee Europese vestigingen (Amsterdam en Stockholm) en een vestiging in de Verenigde Staten (Atlanta, Georgia). Het bureau is gespecialiseerd in branding- en portfoliostrategie, corporate- en productnaamgeving, farma-naamgeving, online naamgeving, linguïstisch onderzoek en merkimplementatie. Skriptor Zigila is actief op regionale en internationale markten en in talloze sectoren. Het motto van Skriptor Zigila is: Great Names, Greater Brands.

www.skriptorzigila.com